Verantwoord

Verantwoord inrichten in de zin van duurzaam, maar ook van slim en voordelig inrichten. Je hebt als bedrijf of instelling nu eenmaal te maken met budgetten. Uitgaven moeten verantwoord zijn.

Duurzame producten zijn niet alleen goed voor mens & milieu maar hebben ook een lange levensduur. Het is belangrijk al deze elementen mee te nemen in de besluitvorming. Wij kunnen daarbij adviseren.

Een mooi voorbeeld is tweedehands design. Waarom zou je voor een vergaderruimte alles nieuw kopen als producten ook in prima conditie tweedehands te koop zijn? Hergebruik en voordeliger dan nieuw.

Over duurzaam wonen, werken en leren wordt al veel gesproken. Er komt steeds meer aandacht voor verantwoorde woningen en gebouwen waarbij gestreefd wordt naar een optimale balans tussen comfort voor de gebruiker, ontlasting van het milieu en het terugverdienen van de investeringen door energiebesparing.

Maar ook binnen is veel te winnen door duurzaam in te richten. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor de gezondheid van de gebruiker. 

Bij inkoop en advies baseer ik me op de 3 P’s die voor duurzaamheid staan : people, planet, profit. Ik let op de herkomst van een product, het materiaal, de wijze van produceren en de arbeidsomstandigheden. 

Laten wij samen onze verantwoordelijkheid nemen, dan wordt duurzaamheid de gewoonste zaak van de wereld!