Voor de duurzame nieuwbouw van een bijzondere basisschool in Almere,  Sterrenschool De Ruimte, heb ik de inrichting van de centrale hal en de teamkamer verzorgd. Een ontzettend leuke opdracht.

De centrale hal van de school is de blikvanger van het gebouw en ontmoetingsplek voor ouders en kinderen. Het bestuur van de school wilde een multifunctionele inrichting, makkelijk verplaatsbaar en duurzaam. En qua kleurstelling passend bij de themakleuren van de school.

De leestafels voor ouders, de vergadertafel in de teamkamer en de picknickbanken voor de kinderen zijn gemaakt in een sociale werkplaats en zijn van pallethout. De stoelen bij de tafels zijn gekocht in een loods voor tweedehands kantoormeubilair.

In de leeshoek staat een grote gele voorleestroon van gerecycled plastic. De kinderen kunnen lekker zitten op gele poefs die fair trade gemaakt zijn in India.

Op de tribune aan weerszijden van de trap in de hal liggen zitkussens met katoenen wasbare hoezen in de themakleuren van de school.

De zitelementen in de centrale hal zijn speels opgesteld, uitnodigend om even een praatje te maken. Ze zijn eenvoudig in elke andere gewenste opstelling te plaatsen. De materialen waarvan de elementen gemaakt zijn, zijn een restproduct uit de bandenindustrie.

Ter aankleding van de ruimte koos ik voor middelhoge witte plantenpotten, ook weer van gerecycled plastic, met wieltjes, dus heel praktisch. In de potten staan makkelijk te verzorgen grote planten.

slider-kleine-foto’s-project-sterrenschool-1Slide thumbnail
slider-kleine-foto’s-project-sterrenschool-2Slide thumbnail
slider-kleine-foto’s-project-sterrenschool-3Slide thumbnail
slider-kleine-foto’s-project-sterrenschool-4Slide thumbnail
slider-kleine-foto’s-project-sterrenschool-tribuneSlide thumbnail
sterrenschool-1Slide thumbnail
sterrenschool-3Slide thumbnail
sterrenschool-2Slide thumbnail