Voormalig PTT Post Laboratorium, het Dr. Neherpark

Vesteda biedt in dit prachtige complex een 30-tal twee, drie -en vierkamer huurappartementen aan. Het Neherpark bevindt zich in het voormalig PTT Post laboratorium, opgericht in 1946 en genoemd naar de toenmalige directeur van de PTT,   Dr. Lambertus Neher. Het gebouw werd in 2001 van de sloop gered door bezorgde buurtbewoners en werd vervolgens erkend als Rijksmonument. Het kreeg een nieuwe bestemming met prachtige appartementen, inclusief zwembad en restaurant voor de bewoners.

Hergebruik van bijzondere gebouwen

Vesteda is een groot voorstander van hergebruik van bijzondere gebouwen. Het past in de bedrijfsfilosofie van Vesteda:

‘Alles wat we bij Vesteda ondernemen, kan worden teruggebracht tot één simpele, maar uitdagende missie: mensen voorzien van duurzame huisvesting. Om zo, vanuit onze gezamenlijke expertise en passie voor kwaliteit, toegevoegde waarde te creëren. Met als resultaat dat onze huurders, aandeelhouders en werknemers -iedere dag opnieuw- tevreden zijn en zich thuis voelen bij Vesteda’.

Modelwoning duurzaam ingericht

De modelwoning is door mij duurzaam ingericht, waarbij ik rekening heb gehouden met de bijzondere sfeer die het gebouw uitstraalt en met de vrij brede doelgroep: zowel senioren als tweeverdieners, maar ook expats en jonge gezinnen. Het spreekt gewoon aan om in een bijzonder gebouw te wonen.

Ik koos voor lichte kleuren in het zitgedeelte, met daarbij, heel toepasselijk, kussens  van oude PTT Postzakken. De schilderijen, gemaakt door Meria Bakker, kleurden er prachtig bij. Het eetgedeelte was ietsje donkerder, wat het warm en sfeervol maakte. In de hoofdslaapkamer  felrode vilten kussens, een ecru vilten sprei, gecombineerd met donkergrijs biologisch katoenen beddengoed. De nachtkastjes zijn van rozenhout met daarop lampen van geweien. De tweede slaapkamer is volledig retro jaren 60 ingericht met daarbij accessoires van sloophout. Ik koos voor een babykamer die zowel aanspreekt bij de wat jongeren als de senioren, die wellicht aan hun kleinkinderen denken. De gehele modelwoning is voorzien van fair trade biologisch katoenen raambekleding.

fotogallerij-projecten-800x600pxn1Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn6Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn2Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn11Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn10Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn12Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn3Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn14Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn4Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn8Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn9Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn5Slide thumbnail
fotogallerij-projecten-800x600pxn13Slide thumbnail